איך קובעים איכות של שווארמה


אפשר לשים אותו בפיתה בלאפה או בבאגט ,איך שמתחשק לכם , השווארמה הישראלית טבעה את חותמה על הקולינריה הישראלית ורבים התאהבו בשבבי הפרגית  או הבקר שמגולגלים בתוך לאפה עם טחינה עמבה , סלט , חמוצים , צ'יפס ועוד כמה מרכיבים טעימים . על טעם וריח אי אפשר להתווכח אך אין ספק  שהשווארמה הפך לקונצוזוס הישראלי. 

אז איך אפשר לדרג איכות של שווארמה :

1. איכות וטריות הבשר ממנו עשויה השווארמה .

2. עסיסיות הבשר.

3. טריות ומגוון הסלטים המגיעים עם השווארמה.

4. איכות וטריות המאפה בו שוכנת השווארמה -לאפה ,פיתה, באגט מה שאתם אוהבים רק שיהיה טרי.

5. בפשטות האם כל החבילה טעימה לכם ובלוטות הטעם שלכם משדרות למוח אותות הנאה.

6. הצבע שלה - אין ספק ששוארמה בצבע שחור חרוך לא תעשה לכם את זה אבל גוון אפור בהיר- כן.

7. כמות האנשים בשווארמיה - ככל שיש יותר , טרי יותר ,נקי יותר, יש תחלופה..

8. הרטבים ואיכותם - עמבה וטחינה הם הדובדבן שבקצפת תרתי משמע  והם יכולים להפוך את השווארמה למעדן.

9. המשקה עם השווארמה שלכם - אין ספק שצריך להוריד לאפה שלמה עם איזה משקה הגון חשוב שיהיה טעים.

10. מקום ישיבה - חשוב שהסביבה בה אתם אוכלים שווארמה תהיה נקייה ונעימה כי זה תורם לחווייה.

העיתוי באכילת השווארמה משתנה לפי הסיטואציה. למשל אפשר לשלב אותה לאחר טיול בארץ. ואז רעבונכם יהיה כה רב שפחות תהנו מהמנה ויותר תחשבו על איך לשבוע . לעומת זאת אם תגיעו עם המשפחה / עלדים /חברים לאכול את השווארמה כארוחת צהריים בחופשת חג או ביום שישי בצהריים שכבר אין כוח להכין אוכל אז יותר תהנו.

כמובן שמוניטין שומועות על שווארמות טובות הן העצה הטובה ביותר "לדוג" את השווארמה אהובה עליכם. 

לא לשכוח להגיע עם חבר , חברה או משפחה זה יותר טעים לאכול ביחד!!!

זהו פוסט ראשון בבלוג "השווארמה" זאת כדי לתת מקום של כבוד למאכל האהוב כל כך השווארמה ...

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שווארמה אבו גוש בישפרו סנטר מודיעין

שווארמה רפאל במער מודיעין